woensdag 21 juli 2010


SUMMERTIME!
Wouw, wat een mooie zomer. Heerlijk om nu te werken. Lekker rustig; alle impresariaten en producenten zijn op vakantie, zo ook diverse collega's. Vrijwel geen telefoon of afspraken... Een goed moment om inspiratie op te doen en nieuwe plannen te maken voor het komende seizoen. Zo werken we aan een verbeterde editie van de maandagenda, het 'upgraden' van de website, het ontwikkelen van leuke acties voor voorstellingen én aan een nieuw project; Noord-Hollandse Helden. Dat laatste vind ik als echte Noord-Hollander wel heel leuk. Samen met communicatiebureau RAADHUIS kijken we naar de mogelijkheden om een mooie campagne te ontwikkelen voor diverse theatermakers uit de regio. Theatermakers die u wellicht nog niet kende en waarvan u al helemaal niet wist dat zij bij u om de hoek wonen! Lijkt het u niet bijzonder om eens een kijkje te nemen in het werktheater van Speeltheater Holland in Edam? Of bij producent Mark Vijn die grote musicals als Chicago en Zandkasteel gewoon produceert in Hoorn? In een volgende blog meer over deze theaterhelden!

Tot slot nog een tip; dit filmpje zag ik vanmorgen. Mooi gemaakt en dito boodschap. Leuk project, ook voor onze collega's van ruimtelijke ordening ;-). http://vimeo.com/6966228

Elianne van Diepen, marketeer

dinsdag 6 juli 2010


DANSERS, ACROBATEN EN MUZIKALE KIPPEN TIJDENS RABO JUNIORPLEIN
Alweer maanden geleden zijn we, festivalcoördinator Henk Foekema en ik, begonnen met de voorbereidingen van Rabo Juniorplein. Eén dag in het programma van Zomer op het Plein. Na uitgebreid overleg met onze sponsor Rabobank Alkmaar e.o. besloten we opnieuw een dag te organiseren voor kinderen van 2 tot 12 jaar waarbij ze kennis maken met zoveel mogelijk ‘theaterdisciplines’. Een moeilijk woord voor ontzettend veel leuks!

Komende zondag 11 juli is het dan zover: straattheater, dansvoorstellingen voor peuters, bezoek aan het museum, vertelvoorstellingen en schmink. Optredens buiten én binnen. En dat is echt nieuw dit jaar. Theater De Vest opent deze zomer haar deuren! Moestuin, de peutersdansvoorstelling, en de bijzondere vertelvoorstelling Birdoe zijn beide te zien in de REAAL Zaal. En uiteraard zijn ook deze voorstellingen gratis toegankelijk (tip: haal wel van tevoren even gratis kaarten bij de receptie). En dan buiten op het Canadaplein: heel veel straattheater. Een grappige trapeze-act, een acrobaat en zijn Lada, de nieuwe Alkmaarse productie La Cuisine Macabre door Stichting DaaD en zeer vermakelijk: de Canadese performer DADO, die gehuld in roze panty en tutu optreedt met zijn acht muzikale kippen terwijl hij danst op The Blue Danube Waltz. Nog nooit muzikale kippen gezien? Grijp dan zondag je kans!

Nu is het aftellen begonnen. Alle voorbereidingen zijn getroffen: de artiesten geboekt, de logistiek geregeld, de pers geïnformeerd, onze bezoekers aangeschreven, posters verspreid... Nog één telefonisch interview met de radio (morgen allemaal luisteren naar Compleet FM!) en dan kan het niet meer mis gaan! Wij hopen dat de voorspelling van het KNMI uitkomt en dat veel blije kinderen en ouders van een prachtig programma zullen genieten. Tot zondag!

Ceda Lablans, medewerker marketing en sponsoring

PS: Kijk voor meer informatie en alle tijden op www.zomerophetplein.nl!