dinsdag 27 november 2012

WIE ZOET IS KRIJGT LEKKERS
De feestdagen zijn in aantocht en dat betekent een leuke tijd in het theater. Zo hebben we op 11 december de komedie Don Juan van het Noord Nederlands Toneel. Omdat de aantrekkelijke Don Juan vast wel in de smaak valt bij de dames uit Alkmaar bedacht ik samen met het gezelschap een leuke Sinterklaas-actie: ‘wie zoet is krijgt lekkers’. Wat dat inhoudt? Scoor een flyer (in de goodiebag bij diverse ladies nights in Alkmaar) en ontvang je tweede kaartje gratis! 

Verder zijn we ook bezig om van Hema, de Musical een enorm succes te maken. Bij ons staat de musical vlak voor de kerstdagen dus reden genoeg om er een feestelijk geheel van te maken. Dus kunt u voor één keer een tompouce bestellen bij uw koffie en heeft Grand Café De Studio zuurkool met worst op het menu! Ook de foyer ondergaat een restyling en verandert in een warenhuis. Maar de meeste eer gaat natuurlijk naar de ‘echte’ Hema-medewerkers uit Alkmaar die meedoen en hun debuut maken op het podium. 

En verder? Met al het personeel zorgen we voor een feestelijke aankleding van het theater, Grand Café De Studio zorgt voor heerlijke buffetten met live cooking op Tweede Kerstdag en de artiesten zorgen voor de rest. Fijne feestdagen!

Marja Elzinga, medewerker publiciteit

dinsdag 20 november 2012

KIJKJE IN DE COULISSEN...
Begin december komt Hans Klok naar Theater De Vest! Een happening van jewelste, denk ik, zeker ook omdat hij al een aantal jaren niet in Alkmaar is geweest. Dat heeft natuurlijk te maken met zijn overvolle agenda dankzij zijn enorme populariteit tot in Amerika aan toe, maar misschien ook wel een beetje met het volgende.... 

De laatste keer dat Hans Klok Theater De Vest aandeed, was hij al zeer geliefd. De grote zaal van Theater De Vest puilde uit en er werd besloten de stoelen op de twee zijbalkonnetjes in de verkoop te doen. Ook deze stoelen, met wat minder zicht op delen van het podium, waren binnen een mum van tijd uitverkocht. De dag na de eerste voorstelling werd ik gebeld door het management van Hans Klok. Het publiek op de zijbalkonnetjes had weliswaar niet zo'n goed zicht gehad op alle hoeken van het podium, maar des te meer op wat zich tijdens de show in de coulissen afspeelde. En dat was bij een goochelshow natuurlijk niet helemaal de bedoeling… 

Vandaar dat we voor de komende shows in december de balkonnetjes voorlopig gesloten houden, totdat Hans zelf het groene licht geeft om ze toch te mogen verkopen. Ik ben benieuwd!

Marijke van den Muijsenberg, Hoofd Programmering & Marketing

maandag 12 november 2012

PIETJESFEEST
Met de feestmaand december alweer in zicht wordt er op onze afdeling Programmering en Marketing druk gebrainstormd over leuke extra’s om een bezoek aan De Vest nog feestelijker te maken. Verschillende ideeën vliegen over tafel. Van goede feestverlichting in de etalages en mooie kerstaankleding voor de foyer tot iets Sinteklazerigs voor onze vaste bezoekertjes.

Educatiemedewerker Marieke van Duin en ik werken dit laatste plan uit. Eén ding is al snel duidelijk: bij Sinterklaas hoort schoentje zetten. En dus mogen kinderen hun schoen komen zetten. Het toeval wil dat we enkele dagen eerder benaderd werden door het Alkmaars Showballet die een zwarte pietendans op willen voeren met hun leerlingen. Ze zullen dit nu niet alleen voorafgaand aan de Pimp de Sint Show van Ernst, Bobby en de rest doen, maar ook op ons ‘Gratis Pietjesfeest’ op woensdag 21 november! We denken weer verder: welke zalen gebruiken we, hoe laat beginnen en eindigen we, waar kunnen de kinderen hun schoen zetten? En natuurlijk verzinnen we nog een leuke activiteit waarmee we het binnenkomen, schoen zetten en optreden speels aan elkaar kunnen verbinden. Wat dat is geworden houden we nog even geheim...

Nu nog een wervende tekst schrijven, onze vaste bezoekertjes benaderen, inkopen doen voor de aankleding en dan is iedereen er hier klaar voor: laat de Pietjes maar komen!

Ceda Lablans, medewerker marketing en sponsoring

PS: Wil je ook komen? Stuur dan een mail met je naam naar marketing.devest@alkmaar.nl onder vermelding van Gratis Pietjesfeest.

donderdag 8 november 2012

EXPERT IN RELATIES
In september 2009 kwam Huub voor het eerst naar ons theater met Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus. Hij kreeg moeiteloos twee zalen vol. Inmiddels is zijn onemanshow uitgegroeid tot een fenomeen. In Theater De Vest staat Huub komende dinsdag voor de 4e keer. 

Voorafgaand aan elke voorstelling stuur ik bezoekers een warming up mail: met een quiz waarmee je je kennis van de andere planeet kunt testen. Je zou denken dat ik na al die mails inmiddels een volleerd relatiedeskundige ben, maar niets is minder waar. Ik kom nou eenmaal van Venus en zal altijd Venus-trekjes blijven vertonen. Daarom vind ik de wezens van Mars ook zo interessant. En juist dit feit, dat mannen en vrouwen van elkaar verschillen met alle clichés die daarbij horen, maakt de show van Huub zo succesvol. 

Goed nieuws voor degenen die nog geen kaartje wisten te bemachtigen: Huub komt eind dit seizoen nog één keer naar ons theater. Donderdag 28 maart is je laatste kans op een avondje luchtige relatietherapie.

Marjolein Claudius, medewerker marketing en nieuwe media